Lånekalkyl: Beräkna ditt lån snabbt och enkelt med vår lånekalkyl

kr.
%
kr.
kr.
Betalningsfrekvens
juni 2024198,34 kr4,17 kr217,51 kr801,66 kr
juli 2024199,17 kr3,34 kr217,51 kr602,49 kr
augusti 2024200,00 kr2,51 kr217,51 kr402,50 kr
september 2024200,83 kr1,68 kr217,51 kr201,67 kr
oktober 2024201,67 kr0,84 kr217,51 kr0,00 kr
Ansök här

Vår lånekalkyl är ett effektivt verktyg som hjälper dig att räkna ut kostnaden för ditt lån. Kanske du överväger att ansöka om snabblån eller privatlån. Då erbjuder vår lånekalkyl en överblick över möjliga kostnader.

Genom att ange till exempel lånebelopp, önskad lånetid och räntesats får du snabbt och lätt en tydlig bild av de ekonomiska konsekvenserna för ditt valda lån. Denna användbara funktion gör det möjligt för dig att fatta bättre beslut och skapa en stabil grund för din ekonomiska planering.

Vad är en lånekalkyl?

När du tänker söka ett lån, oavsett vilket sorts lån det är, så är det alltid en bra idé att göra en uträkning av vad lånet kommer att kosta dig i längden.

En lånekalkyl är då ett digitalt verktyg som är utformat för att göra det lättare för dig att räkna ut kostnaden för att låna pengar. Då får du en bättre överblick att räkna ut om du kommer kunna betala tillbaka lånet utan att du hamnar i en svår ekonomisk situation.

Man kan göra en kalkyl på egen hand, men för många kan det vara besvärligt att hålla reda på alla siffror i huvudet. Det är just där som vår lånekalkyl hjälper till. Genom att räkna in olika saker såsom hur mycket du vill låna, räntesatsen och hur lång återbetalningsperioden ska vara, så beräknar kalkylatorn allting åt dig, som månatliga betalningar, totalt betald ränta och den totala kostnaden för lånet.

Varför bör du använda en lånekalkyl?

Finansiell terräng är full av komplexa saker och att manuellt bestämma den verkliga kostnaden för ett lån kan vara en mödosam uppgift. En lånekalkyl fungerar som en finansiell kompass och erbjuder klarhet bland alla siffror.

Tack vare den kan du bättre förstå konsekvenserna av att låna, vilket ger dig möjlighet att fatta klokare beslut. Man behöver inte använda en lånekalkyl, men det kan vara ett smart val för att inte riskera att någon uträkning blir fel.

Hur använder man en lånekalkyl när man tar ett lån?

Att använda en lånekalkyl är en enkel process, där precision är nyckeln.

 • Du börjar med att mata in beloppet som du vill låna, räntesatsen och lånetiden. Bland filtren kan du även lägga till uppläggningsavgift, månadsavgift och betalningsfrekvens.

 • Lägg särskild vikt vid räntesatsen, eftersom även en liten procentuell skillnad kan påverka den totala kostnaden för lånet. I vissa fall kan man få ränteavdrag.

 • Testa olika löptider för att hitta en månatlig betalning som passar din budget.

Det är avgörande att inte bara ta hänsyn till månatliga betalningar utan även den totala kostnaden för lånet, inklusive ränta.

Vad betyder de olika fälten som jag kan mata in?

 • Lånebelopp: Den totala summan som du vill låna.

 • Räntesats: Kostnaden för att låna, skrivet i procent.

 • Lånetid: Perioden över vilken du kommer att betala tillbaka lånet.

 • Uppläggningsavgift: En engångsavgift som du kan ta ut vid lånets start. Det läggs ofta till på lånebeloppet och påverkar därmed den totala summan du kommer att betala tillbaka.

 • Månadsavgift: En avgift som debiteras varje månad under lånets löptid. Den kan inkludera administrativa kostnader och andra serviceavgifter.

 • Betalningsfrekvens: Avser hur ofta du måste göra betalningar på lånet. Betalningsfrekvensen kan vara månatlig, kvartalsvis, årlig eller annan periodicitet.

Exempel på hur du gör en lånekalkyl

Säg att du ska renovera köket och vill ta ett lånebelopp på 80 000 kronor. Du väljer en löptid på 12 månader och en ränta på 10 %. Låt oss säga att du i det här fallet inte får något ränteavdrag.

Då kan resultatet till exempel se ut så här:

 • Räntekostnad: 8 333 kr

 • Total återbetalning: 88 333 kr

 • Månadsbetalning: 3 680 kr

För vilka typer av lån kan du använda en lånekalkyl?

En lånekalkylator är mångsidig och kan användas för olika typer av lån. Det kan vara ett snabblån, billån, bolån eller SMS-lån. Oavsett vilken typ av lån du behöver så ger kalkylatorn användbar insikt i kostnaderna och betalningsstrukturerna, vilket gör den till ett oumbärligt verktyg oavsett låneändamål.

Hur jämför man lån med hjälp av en lånekalkyl?

Att jämföra lån är ett smart val innan du tar ett lån, för att se vilket som passar dig och din ekonomi bäst. Detta blir enklare med hjälp av en lånekalkyl. Jämför månatliga betalningar, totalt betald ränta och den totala kostnaden för varje lån.

I slutändan är en lånekalkyl en osynlig följeslagare som guidar dig genom lånets finansiella labyrint. Genom att använda detta verktyg tar du kontroll över din ekonomiska framtid och säkerställer att du gör en genomtänkt investering som gynnar dig både nu och i framtiden.